Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelem - Főoldal Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelem - Önéletrajz Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelem - Szakterület, adatvédelem Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelem - Adatvédelem Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelem - Gyakran ismétlődő kérdések Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelem - Elérhetőségek

Dr. Freidler Gábor
ügyvéd


Hol lehet tájékozódni az ügyvédi díjak felől?

Referenciák miért nem találhatók a honlapon?

Mikor érdemes ügyvédhez fordulni?

Ügyvéd vagy tanácsadó?

Dr. Freidler Gábor, ügyvéd, adatvédelem

Hol lehet tájékozódni az ügyvédi díjak felől?
A Magyar Ügyvédi Kamara vonatkozó állásfoglalása alapján az ügyvédi honlap nem tartalmazhat díjajánlatot, illetve bármely közvetlen vagy közvetett közlést és összehasonlítást az ügyvéd által alkalmazott díjakra. Kérjük, megbízási díjainkról érdeklődjön telefonon vagy e-mailben.

Referenciák miért nem találhatók a honlapon?
Az előbb említett állásfoglalás szerint: az ügyvéd által ellátott ügy és képviselt ügyfél nem nevezhető meg.

Mikor érdemes ügyvédhez fordulni?
Sokan úgy gondolják, hogy az ügyvéd akkor jut szerephez, ha jogvita alakul ki, az elsődleges ügyvédi feladat sokak szerint a perbeli képviselet. Ezzel szemben az ügyvéd ennél jóval korábban tud segíteni: már a jogi vonatkozású ügyek elején érdemes ügyvédhez fordulni, hiszen így megelőzhetők a perek, elkerülhetők a rendezetlen, ezáltal vitára okot adó helyzetek.

Ügyvéd vagy tanácsadó?
Érdekes, és sokszor feltett kérdés. Az Interneten könnyen lehet adatvédelmi tanácsadókat találni, akik gyakran az ügyvédi munkadíjnál olcsóbban dolgoznak. Érdemes ugyanakkor megjegyezni azt, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján jogi tanácsot csak ügyvéd adhat, így az a tanácsadó, aki nem ügyvédként végez tanácsadói tevékenységet az adatvédelmi jog területén, jogellenesen jár el, akkor is, ha jogászként teszi ezt. Az egyszerű tanácsadót emellett nem terheli olyan felelősség, mint az ügyvédet: az ügyvéd szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik, és szigorú titoktartási kötelezettség is terheli; az ügyvéden számon lehet kérni tévedéseit, a tanácsadón gyakorta nem. A tanácsadó vállalkozás megszűnhet, ellehetetlenülhet - az ügyvédi tevékenységre vonatkozó jogszabályok ezzel szemben biztosítják, hogy az ügyfél ne maradjon akkor sem képviselet nélkül, ha az ügyvéddel történik valami. Az ügyvédi hivatás gyakorlásának szabályait a területi és országos kamara szigorúan ellenőrzi, ilyen kontroll a tanácsadó esetében nincs.

Gyakorlati előnnyel is bír az ügyvédi megbízás: a tanácsadó egy bizonyos ponton túl nem tud ügyfele segítségére lenni. Nem készíthet és jegyezhet ellen szerződést, nem képviselheti ügyfelét általános jelleggel, nem járhat el bíróság előtt.

Összefoglalva: az ügyvéd a tanácsadónál jóval nagyobb biztonságot tud nyújtani ügyfelének.